Mini logo

Gamle browsere.

Oplev internettet sikrere og hurtigere med den nye browser. Vi har optimeret MINI til morgendagens krav til tilgængelighed.
Læs mere her
Tip: Du surfer altid opdateret med din smartphone.

Opdater din browser
Bestil prøvetur

Hvordan fungerer en elbil?

En elbil drives af en eller flere elektromotorer, der får energi fra batterier, der omdannes til strøm, der driver hjulene. En elektromotor eliminerer behovet for en traditionel transmission og giver større drejningsmoment. Kraften går direkte til hjulene og giver øjeblikkelig acceleration. Bilen benytter sig også af rekuperation, hvilket gør det muligt at oplade batteriet under kørslen.

DRIVLINJENS KONSTRUKTION.

Højspændings-lithium-ION-batteriet (1) er anbragt i en T-form og placeret langs bilens gulv. Tyngdepunktet er meget lavere end med en benzindrevet MINI, så man skaber øget stabilitet og smidig håndtering.

Der er en enkelt elektrisk motor (2), som er placeret foran og driver forhjulene direkte. Den producerer samme effekt som en 2,0-liters, benzindreven Cooper S.

Transmissionen og andre integrerede elektroniske systemer (3) er placeret foran under motorhjelmen på den nye MINI Cooper SE 3-dørs. Opladerporten (4) er placeret på venstre side af torpedoen.

Elbilens rækkevidde

Tips til at maksimere elbilens rækkevidde.

 • Tænk på farten - jo hurtigere du kører, desto kortere bliver rækkevidden. Den maksimale rækkevidde med en elbil får du, når du kører bykørsel med 30-40 km/t.
 • En jævn kørestil giver længere rækkevidde.
 • Kontroller dæktrykket, fordi det rette dæktryk giver længere rækkevidde.
 • Parker gerne bilen inde, når det er koldt. Batteriet påvirkes af temperaturen udendørs, og et koldt batteri giver både en kortere rækkevidde og tager længere tid at oplade.

Rækkevidde i henhold til WLTP.

Siden september 2018 findes der en ny testmetode til måling af forbrug, emissioner og skadelige stoffer. Den hedder WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) og erstatter den tidligere EU-kørecyklus NEDC (New European Driving Cycle). Takket være WLTP kan du se forbrug og CO2værdi for hver enkelt bil, men også en mere virkelighedsnær rækkevidde. Nu skal rækkevidden for alle elbiler nu specificeres i henhold til WLTP, som er baseret på en gennemsnitlig værdi fra f.eks. by, landevej og motorvej. Ifølge WLTP har vores fuldt elektriske MINI en rækkevidde på 234 kilometer.

Opladning af elbil

Det er enkelt at lade en elbil op fra en ladeboks – enten hvor du bor eller på en ladestation rundt om i Danmark eller verden. Fordelen ved en elbil sammenlignet med en opladningshybrid er, at batteriet kan modtage en højere effekt og derfor har en kortere opladningstid. Derudover kan din elektriske MINI konvertere den energi, der genereres under bremsning, til elektricitet.

Med MINI Charging får du adgang til et af verdens største offentlige ladenetværk. Du kan oplade din MINI ved flere end 210.000 forskellige ladepunkter verden over, hvor du kun skal bruge ét kort eller én app.

Køb af elbil

Find biler klar til levering i Online Store.

Find din favorit blandt de batteridrevne elbiler, der kan købes og leveres med det samme hos vores autoriserede MINI-forhandlere.

Køb af elbil med MINI købekontrakt.

Med en MINI købekontrakt kan en MINI nemt blive din egen MINI. Du kan få en løbetid på alt mellem 12 og 96 måneder, og du kan når som helst indfri dit lån. Bliver lånet indfriet før den aftalte løbetid, vil du skulle betale et indfrielsesgebyr. Du bestemmer selv, om du vil have fast eller variabel rente.

Køb af brugt elbil.

Som med enhver bil er der nogle ting at overveje, når du køber bil. For at minimere risikoen når du køber en brugt elbil, kan du vælge mellem dem, der er på lager i vores MINI NEXT-sortiment. Det er både fleksibelt og sikkert, fordi de altid er maksimalt fem år gamle, er blevet serviceret regelmæssigt og kun repareret med MINI originale dele. Derudover har de aldrig kørt mere end 12.000 km og sælges altid med en omfattende 12 måneders garanti. Miljøbilspræmien gælder dog ikke for brugte biler.

Leasing af elbil

Leasing af en elbil er et simpelt og fleksibelt alternativ for dig, der prioriterer at køre bilen frem for at eje den. Leasing har mange fordele og bliver stadigt mere almindeligt.

Privatleasing af elbil – MINI TO GO.

Med MINI TO GO er det så let, som det kan blive for dig som privatperson at få en elbil. Det er, hvad det lyder som – du henter din MINI hos din forhandler, og når kontraktperioden er udløbet, returnerer du den bare, hvor du hentede den. Så længe bilen ikke har nogen skader, og antallet af kilometer ikke overstiger den aftalte kørestrækning, betaler du intet mere.

Firmaleasing af elbil – MINI AT WORK.

Det er selvfølgelig muligt at firmalease en elbil. Hvis du vælger MINI som firmabil, kan du fokusere på det sjove ved at have bil. Ud over en dynamisk, sjov og smart bil får du også en fordelagtig fordelsværdi. Sammen skræddersyr vi en løsning, der passer netop til dig og din virksomhed.

Elbil og miljøpåvirkning

En elbil udleder overhovedet ikke kuldioxid under kørslen, hvilket gør den til langt den bedste mulighed for dig, der ønsker at bidrage til den mindst mulige miljøpåvirkning.

En anden ting, som både du og miljøet sparer ved, er at drivlinen til den fuldt elektriske MINI består af færre bevægelige dele end ved en forbrændingsmotor, hvilket betyder, at der er færre dele, der risikerer at skulle repareres eller udskiftes over tid.

Forskel mellem elbil og opladningshybrid (plug-in hybrid)

Den største forskel mellem elbiler og opladningshybrider er, at elbilen udelukkende drives af el og derfor hverken kræver brændstof eller olie. Opladningshybrider drives af både en elektromotor og en forbrændingsmotor.

Elbil.   Opladningshybrid/plug-in hybrid.
 • Drives af elektromotor og er batteridrevet
 • Oplades via en ladestation
 • Udleder ikke kuldioxid under kørsel

Læs om den fuldt elektriske MINI Cooper SE

 

 • To motorer: elektromotor og klassisk forbrændingsmotor
 • Oplades via en ladestation og tankes op med benzin eller diesel
 • Mindre udledning af kuldioxid under kørsel end konventionelle biler, fordi drivlinen tilpasses efter kørestrækning

Læs om MINI Countryman Plug-In Hybrid

Læs mere om plug-in hybrider

 

SPØRGSMÅL OG SVAR OM ELBIL

 • Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

  På hurtigladestationer er ladeeffekten 50 kW, hvilket betyder, at elbilen MINI Cooper SE kan oplades fra 0 til 80 procent på bare 35 minutter.

  Læs mere om opladning her.

 • Hvor ofte skal en elbil oplades?

  Hvor ofte du har behov for at oplade din elbil, afhænger naturligvis af, hvor ofte og hvor langt du kører, og hvordan din kørestil er. En retningslinje er, at MINIs elbil har en rækkevidde på hele 234 kilometer, hvilket betyder, at hvis du kører godt 40 kilometer om dagen, skal du oplade omtrent hver femte dag.

  Læs mere om opladning her.

 • Hvad er WLTP, og hvad har det at gøre med rækkevidde?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) blev indført i september 2018 og har siden 1. januar 2020 helt erstattet den tidligere kørecyklus NEDC. Den indbærer nye regler for måling af forbrug, emissioner og andre skadelige stoffer. Det indebærer også en standardiseret måde at måle rækkevidden på.

  Læs mere om WLTP her.

 • Hvor langt kører elbilen på en opladning?

  Ifølge WLTP er rækkevidden af MINIs elbil MINI Cooper SE 234 kilometer.

  Læs mere om rækkevidde her.