Mini logo

Gamle browsere.

Oplev internettet sikrere og hurtigere med den nye browser. Vi har optimeret MINI til morgendagens krav til tilgængelighed.
Læs mere her
Tip: Du surfer altid opdateret med din smartphone.

Opdater din browser
Bestil prøvetur

Opladning af elbiler og plug-in hybrider.

Det er enkelt at lade din elbil eller plug-in hybrid op fra en ladeboks – enten hvor du bor eller på en ladestation rundt om i verden. Der er nogle forhold at være opmærksom på for at maksimere effekten af opladningen:

 • Parker gerne bilen inde, når det er koldt. Et koldt batteri giver både en kortere rækkevidde og tager længere tid at oplade.
 • Oplad så tæt på afgangstiden som muligt for at få et varmt tempereret batteri.
 • Forvarm om muligt bilen, mens den er tilsluttet en opladningskilde.

Opladning derhjemme

Når det gælder opladning af elektriske biler derhjemme, anbefales det at oplade via en ladeboks for at garantere sikkerhed og optimal batteriydelse. Sikkerhedsstyrelsen fraråder regelmæssig opladning af elbil eller plug-in hybrid fra en almindelig stikkontakt, da der er risiko for overophedning. Hvis du oplader din elbil eller plug-in hybrid derhjemme, kan du få op til 50 % rabat på elprisen.

Opladning derhjemme med ladeboks.

En ladeboks er den mest effektive måde at oplade din elbil eller plug-in hybrid på, fordi den tillader højere strøm end et standard-ladestik, hvilket gør det muligt at oplade bilen hurtigere. Derudover undgår du risikoen for overbelastning af hovedsikringen, hvilket gør det til en tryg og sikker måde at lade på. Læs mere om vores samarbejde med E.ON, hvor du får en smart ladeboks og en standardinstallation udført af en autoriseret installatør. Du bestiller nemt ladeboksen via din forhandler.

Opladning hjemme fra stikkontakt.

Sikkerhedsstyrelsen fraråder regelmæssig opladning fra almindelige væg- og motorvarmer-stikkontakter, da de ikke er dimensionerede til opladning af elbiler og derfor ikke kan holde til gentagen høj belastning i lang tid. Hvis der er gamle eller forkert udførte installationer i ejendommen, kan det også forårsage opvarmning ved høj belastning, som igen kan medføre brand. Brug af en forlængerledning medfører en risiko for, at sikringen ikke beskytter på den rigtige måde, ligesom den let kan blive beskadiget, hvis den ender på jorden.

Opladning ved ladestation

Når du er ude på vejene, er det nemt at oplade din elbil eller plug-in hybrid på en af de mange ladestationer, der findes overalt. Nogle ladestationer har faste kabler; ellers kan du bruge den, der følger med bilen. Din MINI kan modtage en ladeeffekt på op til 50 kW.

MINIs ladekabel til offentlige ladestationer er inkluderet på alle vores udstyrsniveauer.

Opladning med MINI Charging.

Med opladningstjenesten MINI Charging får du adgang til et af verdens største offentlige ladenetværk – mere end 210.000 ladepunkter verden over. Når du køber en bil, får du dit MINI Charging-kort af forhandleren. Hvis du tidligere har været ejer, kan du bestille kortet på mini-charging.com eller afhente et hos din nærmeste MINI-forhandler.

Ladekabel.

MINI Electric leveres som standard med to ladekabler. Det ene kabel (Mode 2) anvender en standardstrømforsyning, hvilket betyder, at det kan bruges til enkelte opladninger fra almindelige stikkontakter. Sørg dog for aldrig at oplade fra stikkontakten, før du har fået den godkendt af en autoriseret installatør. Det andet ladekabel (Mode 3) er beregnet til at fungere med en ladeboks eller på en offentlig ladestation.

FÅ MEST MULIGT UD AF DIN PARKERINGSTID.

Flere og flere supermarkeder, indkøbscentre og byggemarkeder tilbyder gratis brug af deres veksel- og jævnstrømsladestationer eller tredobbelte opladere på deres parkeringspladser. Mange hoteller er også opsat på at blive betragtet som mere miljøbevidste, og de gør mere for at imødekomme gæster med elektriske køretøjer. Parkeringspladser i flere etager tilbyder også elektriske parkeringspladser uden ekstra omkostninger.

Din arbejdsgiver kan også overveje at oprette opladningsfaciliteter for dig og dine kolleger, hvis der er plads til det.

Opladning ved regenerativ bremsning.

Elektrisk mobilitet kan både have en positiv effekt på din tegnebog og gavne miljøet - hvis det gøres korrekt. Din elektriske MINI konverterer bremseenergien til elektricitet ved at bruge motoren som generator og oplade bilens batteri lidt, hver gang du bremser. Effektiv energigenvinding!

Se, hvordan du oplader din elektriske MINI, når du bremser!

Opladning ved regenerativ bremsning.

Elektrisk mobilitet kan både have en positiv effekt på din tegnebog og gavne miljøet - hvis det gøres korrekt. Din elektriske MINI konverterer bremseenergien til elektricitet ved at bruge motoren som generator og oplade bilens batteri lidt, hver gang du bremser. Effektiv energigenvinding!

Se, hvordan du oplader din elektriske MINI, når du bremser!

Hjemmeopladning.

Oplad den undervejs.

Ofte stillede spørgsmål og svar om opladning af elbil og plug-in hybrid

 • Hvor lang tid tager det at oplade en elbil eller plug-in hybrid?

  Opladningstiden for elbiler og plug-in hybrider varierer fra bil til bil, men afhænger primært af, hvor stort et batteri (kWh) bilen har, og hvilken ladeeffekt (kW) det kan modtage. Kilowatt-timer (kWh) angiver, hvor meget energi batteriet kan lagre, og kilowatt (kW) angiver ladeeffekt og opladningshastighed, dvs. hvor hurtigt batteriet kan oplades.

 • Hvor ofte skal en elbil eller plug-in hybrid lades?

  Hvor ofte du har behov for at oplade din elbil eller plug-in hybrid, afhænger naturligvis af, hvor ofte og hvor langt du kører, og hvordan din kørestil er. En retningslinje er, at MINIs elbil har en rækkevidde på 234 kilometer, hvilket betyder, at hvis du kører godt 40 kilometer om dagen, skal du oplade hver femte dag. Med MINI Countryman Plug-in Hybrid kan du køre op til 52 kilometer i elektrisk tilstand, inden forbrændingsmotoren overtager, indtil du har ladet bilen op igen.

 • Hvad koster det at lade en elbil eller plug-in hybrid derhjemme?

  De præcise omkostninger ved at lade en elbil eller en plug-in hybrid derhjemme varierer afhængigt af din elaftale, hvor du bor og sæsonen. Du kan dog beregne de omtrentlige omkostninger pr. km således:
  Pris pr. km = batterikapacitet i kWh x pris pr. KWh / antal km, du kan køre på ren el.

 • Hvad koster det at lade en elbil eller en plug-in-hybrid ved en ladestation?

  Med den offentlige ladeservice MINI Charging får du adgang til en af verdens største offentlige ladenetværk, hvor du kan lade din MINI med dit MINI Charging-kort.

  Hvad det koster at lade din bil ved disse ladestationer afhænger af det abonnement, du vælger. Læs mere om abonnementerne, og se priserne her.

 • Kan jeg oplade i en almindelig stikkontakt?

  Det er muligt at lade fra en almindelig stikkontakt, men vi anbefaler altid, at du oplader din elbil eller plug-in hybrid via en ladeboks, f.eks. en MINI Wallbox. Sikkerhedsstyrelsen fraråder også regelmæssig opladning fra almindelige væg- og motorvarmer-stikkontakter, da gamle eller forkerte installationer og forbindelser i ejendommen kan forårsage opvarmning ved høj belastning, som igen kan medføre brand. Læs mere hos Sikkerhedsstyrelsen her.

 • Hvordan installerer jeg en ladeboks derhjemme?

  For at installere en ladeboks derhjemme anbefales det at få hjælp fra en autoriseret installatør.

 • Skal jeg altid oplade batteriet helt?

  Nej! Du kan afbryde opladningen lige når det passer dig, og fortsætte med at køre.

 • Hvad sker der, når batteriet er fuldt opladt?

  Når batteriet er fuldt opladt, stopper batteriet med at lade, på samme måde som ved opladning af en mobiltelefon.

 • Hvordan kan en elbil eller en plug-in hybrid lade sig selv?

  Elbiler og opladningshybrider/plug-in hybrider selvlader ved at udnytte den energi, der ellers går tabt, når du decelererer din bil Når du bremser eller kører, konverterer elektromotoren køretøjets kinetiske energi til elektrisk energi. Den elektriske energi lagres i højspændingsbatteriet og bruges derefter til at drive elektromotoren.