Mini logo

Gamle browsere.

Oplev internettet sikrere og hurtigere med den nye browser. Vi har optimeret MINI til morgendagens krav til tilgængelighed.
Læs mere her
Tip: Du surfer altid opdateret med din smartphone.

Opdater din browser
Bestil prøvetur

Hvordan fungerer en plug-in hybrid?

Med en plug-in hybrid kan du bruge både elektromotoren og forbrændingsmotoren på en og samme tur, hvis du har brug for det. Bilen bruger primært elektricitet, så når du begynder at køre, drives bilen af sin elektriske motor, og når batteriniveauet er lavt, skifter den problemfrit til forbrændingsmotoren. Ved hastigheder over 120 km/t kombinerer den begge motorer til den bedst mulige løsning for miljøet.

Du tanker brændstof til forbrændingsmotoren som normalt ved tankstationen, og elektromotorens batteri oplader du ved at slutte bilen til en ladeboks derhjemme eller en ladestation rundt om i landet. Derudover kan elektromotoren selvlades, mens du kører - under bremsning omdannes bevægelsesenergien til elektrisk energi, som derefter sendes tilbage til elektromotoren.

DRIVLINJENS KONSTRUKTION.

TwinPower Turbo-motoren under motorhjelmen (1) driver forhjulene, og brændstoftanken er placeret bagpå (2).

I ren elektrisk tilstand er den baghjulstrukket – med elmotoren (3) placeret bagpå, hvor den driver baghjulet.

Batteriet og de elektroniske systemer er monteret under bagsæderne (4).

Plug-in hybridens rækkevidde.

Hvor langt du kommer med opladningshybriden, afhænger af faktorer som batterikapacitet, dagtemperatur og kørestil. Vores opladningshybrid MINI Countryman Plug-in Hybrid har et batteri på 10 kWh, som kan levere en rækkevidde på 52 kilometer på ren elektricitet. Fordelen ved en opladningshybrid er, at så længe du har benzin i tanken, kan du fortsætte med at køre, selv når batteriet er afladet. Det giver tryghed ude på vejene.

Opladning af en plug-in hybrid

Det er enkelt at oplade en plug-in hybrid med det medfølgende ladekabel, der tilsluttes en ladeboks derhjemme eller offentligt. MINI Countryman Plug-In Hybrid har et litium-ion-batteri, der opretholder optimal temperatur for maksimal ydelse og levetid. Ladestikket er elegant placeret bag en af bilens blinklygter, og en LED-belysning omkring ladestikket lyser og indikerer opladning.

Du tanker den klassiske forbrændingsmotor helt som normalt på tankstationen.

Med MINI Charging får du adgang til et af verdens største offentlige ladenetværk. Du kan oplade din MINI ved flere end 210.000 forskellige ladepunkter verden over, hvor du kun skal bruge ét kort eller én app.

Køb af plug-in hybrid

Køb af plug-in hybrid med MINI købekontrakt.

Med en MINI købekontrakt kan en MINI nemt blive din egen MINI. Du kan få en løbetid på alt mellem 12 og 96 måneder, og du kan når som helst indfri dit lån. Bliver lånet indfriet før den aftalte løbetid, vil du skulle betale et indfrielsesgebyr. Du bestemmer selv, om du vil have fast eller variabel rente.

Køb af brugt plug-in hybrid.

Som med enhver bil er der nogle ting at overveje, når du køber bil. For at minimere risikoen når du køber en brugt elbil, kan du vælge mellem dem, der er på lager i vores MINI NEXT-sortiment. Det er både fleksibelt og sikkert, fordi de altid er maksimalt fem år gamle, er blevet serviceret regelmæssigt og kun repareret med MINI originale dele. Derudover har de aldrig kørt mere end 12.000 km og sælges altid med en omfattende 12 måneders garanti. Miljøbilspræmien gælder dog ikke for brugte biler.

Leasing af plug-in hybrid

Vil du hellere køre bilen end eje den? Så er leasing den perfekte løsning for dig. Leasing af en plug-in hybrid er både enkelt og fleksibelt, og det bliver stadigt mere almindeligt.

Privatleasing af plug-in hybrid – MINI TO GO.

Med MINI TO GO afhenter du din MINI hos din forhandler, og når kontraktperioden er udløbet, returnerer du den bare, hvor du hentede den. Så længe bilen ikke har nogen skader, og antallet af kilometer ikke overstiger den aftalte kørestrækning, betaler du intet mere. Desuden er servicen gratis, og du vælger ekstraudstyr helt efter smag og behag. Det er så let, som det kan blive for dig som privatperson at få en plug-in hybrid!

Firmaleasing af plug-in hybrid – MINI AT WORK.

Vil du firmalease en plug-in hybrid og fokusere på det sjove ved at have bil? Gennem MINI AT WORK skræddersyr vi sammen en løsning, der passer netop til dig og din virksomhed.

Plug-in hybrid og miljøpåvirkning

Plug-in hybrider hjælper dig med at reducere dit CO2-fodaftryk uden at gå på kompromis med bekvemmeligheden. Med MINI Countryman Plug-in Hybrid kan du køre op til 52 kilometer uden lokale kuldioxidemissioner. Den gennemsnitlige CO2-emission for MINI Countryman Plug-In Hybrid er takket være den elektriske drivline kun 40 g/km – under halvdelen af gennemsnitsniveauet for nye brændstofdrevne biler.

Forskellen mellem plug-in hybrid og elbil

Den største forskel mellem plug-in hybrider og elbiler er, at plug-in hybriden bruger både en elektromotor og en forbrændingsmotor, mens elbilen kun drives af elektricitet.

Opladningshybrid/plug-in hybrid.   Elbil.
 • To motorer: en elektrisk og en klassisk forbrændingsmotor
 • Oplades via en ladestation og tankes op med benzin eller diesel
 • Lavere forbrug af fossilt brændstof end konventionelle biler, fordi køremåden tilpasses efter kørestrækning

Læs om MINI Countryman Plug-In Hybrid

 

 • Drives af elektromotor og er batteridrevet
 • Oplades via en ladestation
 • Forbruger ikke fossilt brændstof

Læs om den fuldt elektriske MINI Cooper SE

Læs mere om elbiler

Spørgsmål og svar om plug-in hybrid

 • Findes plug-in-hybrider som SUV'er?

  Ja, plug-in hybrider som SUV'er kommer helt sikkert! SUV står for Sports Utility Vehicle og kaldes også en byjeep. Karakteristisk for en SUV er, at den er sporty, praktisk og konstrueret til at modstå et mere varieret underlag, end personbiler almindeligvis kan holde til. Vi kalder normalt vores opladningshybrid MINI Countryman Plug-in Hybrid SAV (Sports Activity Vehicle).

 • Hvordan fungerer skiftet mellem elektromotoren og forbrændingsmotoren?

  Opladningshybrider/plug-in hybrider skifter mellem elektricitet og brændstof, uden at du behøver at røre en finger. Forbrændingsmotoren starter automatisk, når det elektriske batteri er ved at løbe tør, eller når der er behov for ekstra kraft, f.eks. til accelerationer.

 • Kan du fortsætte med at køre, selv efter at benzintanken er blevet tom?

  Ja, et stykke tid. Hvis der er strøm på dit batteri, kan du fortsætte med at køre, selvom du ikke har mere benzin tilbage i tanken. Men det er en god ide at holde tanken delvist fuld, især hvis du skal på en længere tur.

 • Hvor ofte skal en plug-in hybrid oplades?

  Hvor ofte det er nødvendigt at oplade batteriet på en plug-in hybrid, afhænger naturligvis af hvor langt og hvor ofte du kører, men hvis du har for vane at oplade batteriet efter hver kørsel, er rækkevidden normalt ikke et problem. Med MINI Countryman Plug-in Hybrid kan du køre op til 52 kilometer i elektrisk tilstand, inden forbrændingsmotoren overtager, indtil du har ladet bilen op igen.

  Læs mere om opladning her.

 • Hvad er WLTP, og hvad har det at gøre med rækkevidde?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) blev indført i september 2018 og har siden 1. januar 2020 helt erstattet den tidligere kørecyklus NEDC. Den indbærer nye regler for måling af forbrug, emissioner og andre skadelige stoffer. Det indebærer også en standardiseret måde at måle rækkevidden på.

  Læs mere om WLTP her.

 • Hvor langt kører plug-in hybriden på en opladning?

  Ifølge WLTP er den elektriske rækkevidde for MINIs plug-in hybrid MINI Countryman Plug-In Hybrid 52 kilometer.

  Læs mere om rækkevidde her.

 • Hvad er forskellen mellem en hybrid og en plug-in hybrid?

  En hybrid eller en elektrisk hybrid har ligesom plug-in hybriden både en forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Forskellen fra en plug-in hybrid er, at elektromotoren i den elektriske hybrid ikke kan oplades fra en ladeboks, men kun via bilens egen generator.