Mini logo

Gamle browsere.

Oplev internettet sikrere og hurtigere med den nye browser. Vi har optimeret MINI til morgendagens krav til tilgængelighed.
Læs mere her
Tip: Du surfer altid opdateret med din smartphone.

Opdater din browser
Bestil prøvetur

Rækkevidde.

Med nutidens kraftige batterier kan en batteridrevet elbil og en plug-in hybrid nå langt på en enkelt opladning. Desuden er der så mange ladestationer langs vejene, at man ikke behøver bekymre sig om rækkevidden. Præcist hvor langt man kan køre afhænger af faktorer som batterikapacitet, forbrug, temperatur og kørestil. Lær alt, hvad du har brug for at vide, om rækkevidde her!

HVILKE FAKTORER PÅVIRKER RÆKKEVIDDEN?

BATTERISTØRRELSE.

Generelt gælder det, at jo større batterikapacitet, jo længere kan man køre. Men det er ikke hele historien.

Batterier er den tungeste og dyreste komponent i et elektrisk køretøj. Og der kommer et vendepunkt, hvor et større batteri kræver en kraftigere motor for at opnå den samme accelerationshastighed – og et stærkere chassis og bremser til at styre hastighed, vægt og momentum. Det er derfor afgørende, at vi finder en optimal balance mellem vægt og rækkevidde for at få den maksimale effektivitet og effekt ud af de ressourcer, vi bruger.

MILJØFAKTORER.

En række faktorer kan påvirke rækkevidden af et elektrisk køretøj.

  • Vind
  • Hastighed (egen modvind)
  • Aerodynamik
  • Vinduer og soltag
  • Temperatur
  • Lufttæthed (kan påvirke batteriet)

Mens de samme faktorer kan påvirke ethvert køretøj, uanset drivlinjen, har de en meget mere mærkbar effekt på elbiler.

Elektriske drivlinjer er i sig selv meget effektive – de opnår op til 80 % fra 'tank' til hjul (sammenlignet med kun 15 % for konventionelle forbrændingsmotorer). Enhver lille ændring viser sig imidlertid i det samlede forbrug. I øvrigt forstyrrer åbning af vinduer og soltag luftstrømmen, hvilket øger luftmodstanden. Imidlertid, hvis man vil bruge sit klimaanlæg, kan der være en effektivitetskonflikt. Som tommelfingerregel er det ved kørsel i bymæssig bebyggelse generelt mere effektivt at åbne vinduerne. Mens det på motorvejen er bedre at lukke soltaget og vinduerne og anvende klimaanlægget.

SÅDAN KØRER MAN EFFEKTIVT

VÆR FORUDSEENDE I TRAFIKKEN.

Genindvinding.
Helelektriske køretøjer og plug-in-hybrider kan begge bruge deres elektriske motorer til at bremse og konvertere kinetisk energi tilbage til elektrisk strøm til batteriet. Denne regenerative bremseproces kaldes genindvinding.

Kørsel med én pedal.
MINI Electric tilbyder muligheden for kørsel med én pedal. Hvis man træder på gaspedalen, accelererer man. Hvis man løfter foden fra pedalen, bremser man. Men dette er ikke opbremsning med fire blokerede hjul, men en jævn deceleration, som man kan forstærke efter behov med bremsepedalen.

Generelt, hvis man vil have mest muligt ud af hver watt, skal man forsøge at bremse så meget som muligt uden at bruge bremsepedalen. Denne energiproduktion forbedrer brændstofeffektiviteten og sikrer, at motorens fulde effekt er til rådighed for acceleration. Det er værd at tage en ekstra køretur eller to for at få fornemmelsen af denne genindvinding og undlade at bruge bremsepedalen."

KØR JÆVNT.

Aggressiv kørsel – hurtig acceleration og hård opbremsning – spilder energi. Selv med regenerativ bremsning kan systemet kun genindvinde noget af strømmen. Hvis man vil bruge sin energi effektivt, skal man bare slappe af, nyde den jævne kørsel og glide ubesværet gennem byen.

GØR BRUG AF KØREINDSTILLINGERNE.

Hver køreindstilling afstemmer systemet forskelligt for at lægge vægt på brændstoføkonomi eller ydeevne, afhængigt af førerens valg. Det er værd at tage et par køreture for at blive fortrolig med egenskaberne ved de forskellige køreindstillinger og drage fordel af mulighederne. Alle elektriske MINI'er er udstyret med køreindstillinger.

SÅDAN PLANLÆGGER DU EN LÆNGERE TUR.

KEND DINE RUTER.

Tag et kig på et opladningskort (fx MINI-opladning), inden du tager afsted, for at få et overblik over dine muligheder... Afsæt tid til opladning i din rejseplan. Ideelt set kunne du planlægge dine opladningsstop, så de passer til dine sædvanlige rutiner – som fx at holde pauser eller spise frokost.

Opladning en ekstra gang mellem 10 % og 80 % er normalt mere effektivt end at vente på en enkelt fuld opladning.

Kort over ladestandere inde i bilen.

Kortet over ladestandere i navigationssystemet i enhver elektrisk MINI giver et overblik over alle kompatible ladestationer og viser alle dem, der er inden for rækkevidde. Det viser ruten på et givent tidspunkt hen til det næste ladestationssymbol.

HAV DIT MINI OPLADNINGSKORT VED HÅNDEN.

MINI-opladning giver dig adgang til over 100.000 ladepunkter i hele Europa. Du kan nemt aktivere opladningsprocessen med din smartphone.