Mini logo

Gamle browsere.

Oplev internettet sikrere og hurtigere med den nye browser. Vi har optimeret MINI til morgendagens krav til tilgængelighed.
Læs mere her
Tip: Du surfer altid opdateret med din smartphone.

Opdater din browser
Bestil prøvetur

MINI kører ind i fremtiden.

MINI Electric.

På bilmessen i Frankfurt den 14.-24. september 2017 præsenterede vi for første gang MINIs 100 % elektriske konceptstudie MINI Electric Concept. Med sin stilrene og futuristiske tolkning af det klassiske MINI-formsprog giver den en forsmag på, hvordan bæredygtig MINI-køreglæde kan se ud i morgendagens urbane miljøer.

Med sine kompakte proportioner og sin patenterede gokartfølelse er den elektriske MINI Electric Concept ikke bare en typisk MINI. Med sit elektriske transmissionssystem, sit aerodynamiske design og letvægtsfokus giver denne konceptmodel også et glimt af MINIs 100 % elektriske produktionsmodel, som lanceres i 2019.

MINI – PIONER INDEN FOR ELKØRSEL.

Allerede for ti år siden tog MINI et afgørende skridt i forhold til udviklingen af 100 % elektriske transmissionssystemer i form af den eldrevne MINI E. En model som lagde grunden til BMW Groups fortsatte arbejde med løsninger på elektrisk mobilitet. MINI E blev introduceret i 2008 og var BMW Groups første 100 % eldrevne model, hvor over 600 MINI E-biler blev kørt og bedømt af privatpersoner i et dagligdags trafikmiljø i et omfattende feltforsøg. Udover det elektriske transmissionssystems ydelse og nuludslip leverede MINI E en lynhurtig acceleration og suveræne køreegenskaber. Erfaringer fra feltstudiet blev derefter kanaliseret ind i udviklingen af BMW Groups første 100 % elektriske produktionsbil, BMW i3.

MINI Electric

Typisk MINI – med ekstra skarphed.

BMW Groups designchef, Adrian van Hooydonk, beskriver MINI Electric Concept som ”en typisk MINI - kompakt, smidig og med lynhurtige reaktioner; kort sagt det perfekte værktøj til kørsel i hverdagen”. Han mener også, at konceptbilens aerodynamiske formsprog og udstråling er langt mere end en gimmick: ”Aerodynamik og letvægtsdesign er ikke bare vigtige indenfor motorsporten, disse egenskaber er også afgørende faktorer for at kunne maksimere rækkevidden i et eldrevent køretøj. I MINI Electric Concept har vi valgt et formsprog med fokus på aerodynamik, med rene, skarpe linjer som forstærker indtrykket af effektivitet, samtidigt med at eksteriørdesignet er umiskendeligt MINI”.

MINI Electric

Minimalisme som udstråler kraft og effektivitet.

Forfra udstråler MINI Electric Concept tydeligt den MINI-følelse, hvor distinkte formgreb som det ”lukkede” kølergitter, bilens lygtearrangement, den kraftfuldt skulpturerede frontspoiler og kølergitterens liste i Striking Yellow er diskrete antydninger på den emmisionsfri teknologi under hjelmen.

Vis mere

MINI Electric

VISIONÆRT KONCEPT KLAR TIL PRODUKTION I NÆR FREMTID.

Alt i alt er MINI Electric et konceptuelt og formmæssigt fuldendt eksempel på, hvordan MINI varetager fremtidens krav til mobilitet i storbyen. Et visionært 100 % elektrisk koncept beregnet på en snarlig fremtid –med avanceret eldrift, uovertruffen effektivitet, imponerende ydelse og suveræn køredynamik. Kort sagt, karaktertræk som minder om den klassiske MINI, og som er uovertrufne i sit segment.

Minimalisme som udstråler kraft og effektivitet.

Forfra udstråler MINI Electric Concept tydeligt den MINI-følelse, hvor distinkte formgreb som det ”lukkede” kølergitter, bilens lygtearrangement, den kraftfuldt skulpturerede frontspoiler og kølergitterens liste i Striking Yellow er diskrete antydninger på den emmisionsfri teknologi under hjelmen.


Det kontrastfyldte mix af glatte overflader, distinkte konturer, farver og detaljer, som kendetegner fronten fortsætter langs siderne og forstærker skarpheden i MINI Electric Concepts grundproportioner. Siderne er ligesom fronten præget af rene linjer, der sammen med kraftigt hvælvede skørter giver et minimalistisk indtryk med en silhuet, som udstråler en diskret kraft og effektivitet.

Det rene og dynamiske formsprog præger også bagendens design. Glatte overflader over bagsmæk og kofangerens øverste del giver bagenden et sporty udseende, som flankeres af baglygternes transparente udseende med Union Jack-motiv samt kofangerens nederste del med diffusor i samme udførsel som frontspoilerens luftindtag. Prikken over i'et er den matte ”liquid metal”-farve Reflection Silver, som bidrager til yderligere at forstærke MINI Electric Concepts sofistikerede letvægtskarakter.